• WondermentLab

Data visualisation with the hololens


Data stress - Hoe vertaal je data naar bruikbare informatie?


Dat het verzamelen van data een goed idee is, daar is iedereen het wel over eens, maar hoe vertaal je deze abstracte cijfers in bruikbare en vooral leesbare informatie? Zelfs 2d weergaves van data, denk aan geplotte grafieken en kaarten, zijn niet voor iedereen inzichtelijk. Er is zelfs een woord voor de moeilijkheid van het goed omgaan met de hoeveelheid data; datastress.


Hier kan Augmented Reality (A.R.) een uitkomst bieden. Augmented reality is mixen van de digitale en fysieke wereld. Je legt als het ware een digitale laag over de werkelijkheid heen. Dit kan door gebruik te maken van je smartphone of door middel van een speciale A.R. bril, zoals o.a. de Microsoft Hololens.

Het grote voordeel van het mixen van deze werelden is dat je context kan geven aan data. Dus stel je voor dat je bijhoudt welke lantaarnpalen er stuk zijn in een stad, hoe handig zou het voor de monteur zijn, dat hij niet hoeft te zoeken op een kaart, maar alleen met zijn mobiel hoeft rond te kijken en een pijltje boven de defecte paal ziet.


Een ander voorbeeld is het direct vertalen van 2d data naar 3d. Zo zijn wij bezig voor één van onze klanten, een makelaar in logistiek vastgoed, om een hololens tool te ontwikkelen waarbij je kaartdata kan koppelen aan hun database van beschikbare gebouwen. Zo kan je realtime in 3d alle beschikbare properties bekijken, bekijken hoe ze liggen in de omgeving en zien wat de belangrijkste verbindingen zijn zonder heel het land door te reizen.


Met A.R. is het dus mogelijk om dus de juiste data, op de juiste plek, op de juiste tijd te krijgen, volgens ons de oplossing voor het voorkomen van datastress.

Visit & post address studio05:
H.J.E. Wenckebachweg 123
1096 AM Amsterdam
Business inquiries:
Jachim van Huut
jachim@studio05.nl
+31 (0)20 671 80 20
Job inquiries:
Careers
General:
mail@studio05.nl
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Vimeo - White Circle
  • behance logo
Subscribe to
our newsletter